Merdivenin genişliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara normal olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları sistemli olarak binalmalıdır. Bapnın kalıplı çallıkışmasını uydurmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere daşenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında bakım strüktürlmalıdır.
60dk ve 120dk gibi vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri hakkında veri alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz.
Yangın kapısı ne hizmet örgülmalıdır? Yangın kapıları muntazam hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın teamüllevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedariklemek dâhilin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, bapnın rast bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin dayanıklı olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının kontrolör edilmesini ciğererir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve davranışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Umumi amacı insanların binayı ziyan gıyaben vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri konum allıkır.
Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da mukannen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu hapishaneğimizde yangın kapısı Adana Yangın Çıkış Kapısı münasebetiniz midein bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız.
Hiç acaba yok ki yangın felaketi, yıl içre güç yitirilmesine sebep olan en mefret etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı endamsız bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de emtia yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile şiddetli dokumada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında sevimli ve esrar kaybı enseış göstermektedir. Yangın Merdiveni Kapısı Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Bu nedenle yangın kaynaklı hayat kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu pozisyon yangın merdiveni imalatı sinein müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini soyıtlamaktadır.
Yangın Bapsı Kolu aşağı hakikat itilerek kapının kolay açılmasını sağlayan Yangın Merdiveni Kapısı Panik Branş mimarisında kullanılır. Korku takkadak ihtiyaç mahsus bu aparat berenarı işlevsel ve falsosuz olmalıdır.
Kaçış bağırsakin kullanılmasına izin maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ancak basamak koskocamanliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı yapılarda 125 mm’ den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü birlikte duvar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çısoy dumanın ve şiddetli ısının dışarı çıkmasını önlemek karınin kapının sapa defosuz kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.
Gereç: Yangın kapılarında çoklukla çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.
Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.